Licors...
Publicat: dt., 06 set. 2016, 17:23
Aquestes no són receptes precisament de teca... però com que seran licors llaminers llaminers, penso que el seu lloc és precisament el razó dels golafres... je, je, je...
Ja fa dies que miro receptes per a fer -casolanament- alguns licors que m'agraden. I com que finalment m'he decidit a fer-ne un parell... els poso aquí per a compartir-los amb tots vosaltres, per si també us hi animeu...!!
Aquí us explicaré la primera part de la preparació de dos d'aquests licors...
Comentar però... que a la majoria de les receptes que he vist s'utilitza alcohol de boca -apte per al consum-, però aquí està prohibit. Així que si hom no va a comprar-lo a Andorra... l'opció més pràctica és utilitzar aiguardent. (Orujo... o potser Vodka, que és l'aiguardent més neutre...)
Personalment he decidit utilitzar Rom. No és precisament un aiguardent neutre... però trobo que lliga molt bé amb la base dels dos licors que faré... i per això vaig comprar una garrafeta de 3 litres de Rom plata. Un Rom sense envellir... que no és res més que -precisament- aiguardent... Aiguardent de canya.
L'alegre fill de la canya de sucre...!!
Per tant... tingueu en compte que aquestes receptes són una "interpretació", o potser sigui més correcte dir que estan "inspirades" en varies receptes que he vist.
I suposo que amb el temps les aniré polint al meu gust, pujant o baixant les quantitats de cada ingredient... en funció de "les proves" que faci.
Així doncs... aquií us mostro la primera part de la elaboració, de la primera prova de cada un dels dos licors escollits.
LICOR DE LLIMONA
Ingredients:
- 1,5 litres de Rom plata.
- La pell de 9 llimones.
El més important per a fer aquest licor... és pelar les llimones amb molta -moltíssima- cura de no emportar-se la part blanca que hi ha sota la pell groga de la llimona. Ja que aquesta part amarga molt... i és necessari evitar-la.
Per això... la feina de pelar les llimones és -per a mí- la més pesada de tot el procès.
Un cop pelades... les posarem a un pot de vidre que tapi de forma hermètica, afegirem el Rom... i ho deixarem en maceració durant un mínim de dues setmanes.
Ho guardarem a un lloc fresc i fosc... i ho mourem de tant en tant.
Jo -per comoditat- he fet dos pots amb 3/4 de litre de Rom respectivament... i la pell de 4,5 llimones a cada un d'ells.
LICOR DE CAFÈ
Ingredients:
- 1,5 litres de Rom plata.
- 375 grms. de cafè mescla.
- 4 branquetes petites de canyella.
- 2 Beines de vainilla.
L'elaboració de la primera part d'aquest procès, és molt més senzill que el del licor anterior... ja que aquí no s'ha de pelar res.
Senzillament hem de posar el café, la canyella, i la vainilla en un pot que tanqui hermèticament... afegir-hi el Rom, i dexar-ho macerar -durant un mínim de dues setmanes- a un lloc fosc i fresc, i remenar-ho de tant en tant.
He de dir que la recepta que vaig veure utilitzava café torrat natural, però jo he volgut utilitzar mescla... per què penso que el torrefacte li ha de donar un punt molt bó.
D'altra banda... la proporció eren 125 grams de cafè per cada mig litre d'aiguardent. Però com que jo ho faig en dos pots amb 3/4 de litre de Rom cada un... el valor vindria a ser 187,5 grams a cada pot. Arrodonint... els 188 que he posat jo.
D'aquí a dues o tres setmanes... continuaré amb el relat d'aquest procès...!!
Només comentar que -com veureu a la segona part-, l'idea és obtenir 3 litres de cada licor. Ja que duplicarem la quantitat... afegint un xarop moilt i molt senzill de fer...
Però això, d'aquí a 15-20 dies...!!!
NaCluT!!!
Ja fa dies que miro receptes per a fer -casolanament- alguns licors que m'agraden. I com que finalment m'he decidit a fer-ne un parell... els poso aquí per a compartir-los amb tots vosaltres, per si també us hi animeu...!!
Aquí us explicaré la primera part de la preparació de dos d'aquests licors...
Comentar però... que a la majoria de les receptes que he vist s'utilitza alcohol de boca -apte per al consum-, però aquí està prohibit. Així que si hom no va a comprar-lo a Andorra... l'opció més pràctica és utilitzar aiguardent. (Orujo... o potser Vodka, que és l'aiguardent més neutre...)
Personalment he decidit utilitzar Rom. No és precisament un aiguardent neutre... però trobo que lliga molt bé amb la base dels dos licors que faré... i per això vaig comprar una garrafeta de 3 litres de Rom plata. Un Rom sense envellir... que no és res més que -precisament- aiguardent... Aiguardent de canya.
L'alegre fill de la canya de sucre...!!
Per tant... tingueu en compte que aquestes receptes són una "interpretació", o potser sigui més correcte dir que estan "inspirades" en varies receptes que he vist.
I suposo que amb el temps les aniré polint al meu gust, pujant o baixant les quantitats de cada ingredient... en funció de "les proves" que faci.
Així doncs... aquií us mostro la primera part de la elaboració, de la primera prova de cada un dels dos licors escollits.
LICOR DE LLIMONA
Ingredients:
- 1,5 litres de Rom plata.
- La pell de 9 llimones.
El més important per a fer aquest licor... és pelar les llimones amb molta -moltíssima- cura de no emportar-se la part blanca que hi ha sota la pell groga de la llimona. Ja que aquesta part amarga molt... i és necessari evitar-la.
Per això... la feina de pelar les llimones és -per a mí- la més pesada de tot el procès.
Un cop pelades... les posarem a un pot de vidre que tapi de forma hermètica, afegirem el Rom... i ho deixarem en maceració durant un mínim de dues setmanes.
Ho guardarem a un lloc fresc i fosc... i ho mourem de tant en tant.
Jo -per comoditat- he fet dos pots amb 3/4 de litre de Rom respectivament... i la pell de 4,5 llimones a cada un d'ells.
LICOR DE CAFÈ
Ingredients:
- 1,5 litres de Rom plata.
- 375 grms. de cafè mescla.
- 4 branquetes petites de canyella.
- 2 Beines de vainilla.
L'elaboració de la primera part d'aquest procès, és molt més senzill que el del licor anterior... ja que aquí no s'ha de pelar res.
Senzillament hem de posar el café, la canyella, i la vainilla en un pot que tanqui hermèticament... afegir-hi el Rom, i dexar-ho macerar -durant un mínim de dues setmanes- a un lloc fosc i fresc, i remenar-ho de tant en tant.
He de dir que la recepta que vaig veure utilitzava café torrat natural, però jo he volgut utilitzar mescla... per què penso que el torrefacte li ha de donar un punt molt bó.
D'altra banda... la proporció eren 125 grams de cafè per cada mig litre d'aiguardent. Però com que jo ho faig en dos pots amb 3/4 de litre de Rom cada un... el valor vindria a ser 187,5 grams a cada pot. Arrodonint... els 188 que he posat jo.
D'aquí a dues o tres setmanes... continuaré amb el relat d'aquest procès...!!
Només comentar que -com veureu a la segona part-, l'idea és obtenir 3 litres de cada licor. Ja que duplicarem la quantitat... afegint un xarop moilt i molt senzill de fer...
Però això, d'aquí a 15-20 dies...!!!
NaCluT!!!